top of page

23-7-23: dues anàlisis / dos análisis

Actualizado: 2 ago


versió catalana


El 23 de Juliol (2023) vam tenir unes ereccions legislatives a Espanya que mereixen una doble anàlisi:

1.- per què la dreta no va guanyar de carrer (tal com tothom, fins i tot aquest mateix blog havia pronosticat?

https://www.normalsidiferents.com/post/espanya-tamb%C3%A9-es-de-dretes

2.- per què es repetiran les ereccions?


Som-hi:


1.- per què la dreta no va guanyar de carrer?


Doncs perquè més enllà de les molt assenyades i profundes explicacions que han donat tots els periodistes, politòlegs i politocòlegs, tertualians i opinadors, e tutti quanti....

no vam comptar amb un factor decissiu: el director de la campanya del PP no volia que el PP guanyés les ereccions.

Apa, expliquem-ho: el director de la campanya del PP (Miguel Ángel Rodríguez, MAR) és el creador del personatge Ayuso, l'ha creat, n'és el seu pigmalió, l'està construint “a su imagen y semejanza”.

Per tant, el director de la campanya del PP no vol que sigui president del govern el tal Feijóo sino la tal Ayuso (perquè amb el Feijóo no hi te res a fer... en canvi a l'Ayuso la pot seguir costruint, dominant, creant, influint, aconsellant, etc).

Pêr això va fer caure el candidat en algunes trampes (sobre tot la darrera setmana) que li van fer perdre la supervictòria que tothom esperava: no anar a un debat a la tele, no tenir resposta a la famosa foto del narcotraficant (i dir que “només” era un contrabandista!!!), fins i tot l'arrogància davant la periodista que feia evident que estava mentint, etc.

Et voilà

2.- per què es repetiran les ereccions?


Les ereccions es repetiran: no perquè els independentistes catalans no vulguin pactar i demanin la lluna en un cove (l'oro i el moro), sinó perquè serà el PSOE qui no voldrà pactar amb els independentistes catalans.


Això és una obvietat òbvia i una evidència evident.

Tothom sap que anar contra Catalunya dóna vots i que l'anticatalanisme dóna molt bons resultats electorals a la dreta. Per tant, un dels grans mantres de la dreta en aquesta legislatura ha estat criticar el govern per pactar “con los que quieren romper España” (la dreta pot pactar amb qui vulgui i el que vulgui, però el PSOE no).

Ara bé, sabent això i vistos els resultats del 23 de juliol, el PSOE negociarà (intentarà negociar) amb els independentistes catalans en pro de la governabilitat, i aquests els ho posaran difícil/dificilíssim/impossible (per exemple reclamant el referèndum d'autodeterminació).

I el PSOE insistirà en la negociació una vegada i una altra, i una vegada i una altra es trobarà amb una resposta independentista de reclamacions constants i reivindicacions d'independència (per la mateixa rivalitat de les dues formacions independentistes).

(I per altra banda, els nois del PSOE tremolen només de pensar en una legislatura amb pacte constant amb els independentistes: seria una legislatura “más que agitada, revuelta”).

De manera que el PSOE es veurà obligat a convocar noves ereccions (és a dir, que assumirà públicament el risc de tornar a convocar ereccions) perquè és “molt espanyol” i defensa Espanya, i no pot pactar amb “los que quieren romper España” .

Gran risc electoral, certament, però que desactiva/elimina/desfa/liquida/ensorra la crítica més poderosa i tenaç (i estúpida i demagògica) que se li ha fet des de la dreta, de manera que si ho sap explicar bé “potser, potser, potser, potser”, tal volta, "alumillor".... fins i tot pot guanyar.


(I si a més escombra definitivament a les noies del ministeri del gènere que són les que li han donat a la dreta l'altre gran argument de la campanya: “el govern ha tret de la presó els violadors”, mel damunt de bresca).

Per això es repetiran les ereccions legislatives.

Y si no, al tiempo
versión castellana


El 23 de Julio (2023) erecciones legislativas en España. Tanto el resultado como la prospectiva merecen un doble análisis:

1.- ¿por qué la derecha no ganó de calle? (tal como todo el mundo, incluso este mismo blog había pronosticado?

https://www.normalsidiferents.com/post/espa%C3%B1a-tambi%C3%A9n-es-de-derechas

2.- ¿por qué se repetirán las erecciones?


Vamos allá:


1.- por qué la derecha no ganó de calle:

Pues porque más allá de las muy sensatas y profundas explicaciones que han dado todos los periodistas, politólogos y politocólogos, tertualianos y opinadores, e tutti quanti.

no nos habíamos percatado de un factor decisivo: el director de la campaña del PP no quería que el PP ganara las erecciones.


Expliquemoslo: el director de la campaña del PP (Miguel Ángel Rodríguez, MAR) es el creador del personaje Ayuso, es quien lo ha creado, es su pigmalión, lo está construyendo “a su imagen y semejanza”. Por tanto, el director de la campaña del PP no quiere que el presidente del gobierno sea el tal Feijóo sino la tal Ayuso (porque con el Feijóo no tiene nada que hacer... en cambio a Ayuso la puede seguir construyendo, dominando , creando, influyendo, aconsejando, manipulando, etc).

Por eso hizo caer al candidato en algunas trampas (sobre todo la última semana) que le hicieron perder la supervictoria que todo el mundo esperaba: por ejemplo, no ir a un debate en la tele, no tener respuesta a la famosa foto del narcotraficante (y decir que “sólo” era un contrabandista!!!!!), incluso la arrogancia ante la periodista que evidenciaba que estaba mintiendo, etc.

et voilà

2.- ¿por qué se repetirán las erecciones?

Las erecciones se repetirán: no porque los independentistas catalanes no quieran pactar y pidan el oro y el moro, sino porque será el PSOE el que no querrá pactar con los independentistas catalanes.

¡Esto es una obviedad obvia y una evidencia evidente.

Todo el mundo sabe que ir contra Catalunya da votos en España y que el anticatalanismo da muy buenos resultados electorales a la derecha. Por lo tanto, uno de los grandes mantras de la derecha en esta legislatura ha sido criticar al gobierno por pactar “con los que quieren romper España” (la derecha puede pactar con quien quiera y lo que quiera, pero el PSOE no ) .

Ahora bien, sabiendo esto y vistos los resultados del 23 de julio, el PSOE negociará (intentará negociar) con los independentistas catalanes en pro de la gobernabilidad, y éstos se lo pondrán difícil/dificilisimo/imposible (por ejemplo reclamando el referéndum de autodeterminación).

Y el PSOE insistirá en la negociación una y otra vez, y una y otra vez se encontrará con una respuesta independentista de reclamaciones constantes y reivindicaciones de independencia (por la misma rivalidad de las dos formaciones independentistas).

(Y por otra parte, los chicos del el PSOE tiemblan sólo de pensar en una legislatura de pacto constante con los independentistas: sería una legislatura "más que agitada, revuelta").

De manera que el PSOE se verá obligado a convocar nuevas erecciones (es decir, que asumirá públicamente el riesgo de volver a convocar erecciones) porque es “muy español” y defiende a España, y no puede pactar con “los que quieren romper España”.

Gran riesgo electoral, ciertamente, pero que desactiva/elimina/deshace/hunde/liquida la crítica más poderosa y tenaz (y estúpida y demagógica) que se le ha hecho desde la derecha, de manera que si lo sabe explicar bien “tal vez, quizás, a lo mejor” “tal vez, quizás, a lo mejor” “tal vez, quizás, a lo mejor” ...... hasta puede ganar.

(Y si además barre definitivamente a las chicas del ministerio del género que son las que le han dado a la derecha el otro gran argumento de la campaña: “el gobierno ha sacado de la cárcel a los violadores”, miel sobre hojuelas).

Por esto se van a repetir las erecciones legislativas.

Y si no, al tiempo.
0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

versió catalana Ves per on!: resulta que les superfutbolistes del superbarça que acaben de superguanyar la supercopa del supermón de superfútbol superfemenì són marxistes! Wowww!. Expliquem-ho: el gra

versió catalana Societat de consum: qui avui no viatja és un pringat. I com que avui les vacances són sagrades, els viatges turístics són el millor truc per consumir (i fer les fotos corresponents per

bottom of page